Haşlanmış Patates ve Yumurta Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 4 orta boy patates
- 3 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan (isteğe bağlı)
- 4-5 dal taze soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- Tuz, karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Büyük parçalar halinde doğrayın.
- Bir tencereye patatesleri koyun, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika haşlayın.
- Ayrı bir tencerede yumurtaları haşlayın. Yumurtaları soğuk suya koyup kaynatmaya başlayın, 10-12 dakika kaynattıktan sonra soğuk suya alarak soğutun ve kabuklarını soyun.
- Haşlanmış patatesleri süzün ve bir kaseye alın. Ilıkken çatalla veya patates ezici ile iyice ezin (püre kıvamında olmasını istemiyorsanız daha iri parçalar halinde bırakabilirsiniz).
- Yumurtaları küp küp doğrayın.
- Taze soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Kuru soğan kullanacaksanız, onu da ince doğrayın.
- Patates püresine doğranmış yumurtaları, taze soğanı, maydanozu ve varsa kuru soğanı ekleyin.
- Üzerine zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve isteğe bağlı kırmızı toz biberi ekleyip iyice karıştırın.
- Salatayı buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip soğuk servis yapın.
İpuçları:
- Patatesleri fazla haşlamamaya dikkat edin, aksi halde salata çok yumuşak olabilir.
- Salatayı daha lezzetli hale getirmek için bir diş sarımsak ekleyebilirsiniz.
- Servis yaparken üzerini zeytin, turşu veya yeşilliklerle süsleyebilirsiniz.
|