Haşlanmış patatesle yapılan çıtır hamur kızartması nasıl yapılır?

Haşlanmış patatesle hazırlanan bu çıtır hamur kızartmaları, hem pratik hem de lezzetli bir atıştırmalık alternatifi sunuyor. İçeriğinde yer alan püf noktaları ve servis önerileriyle bu tarif, günlük öğünlerinize farklı bir dokunuş katacak.

23 Kasım 2025

Haşlanmış Patatesli Çıtır Hamur Kızartması Tarifi


Malzemeler:

  • 3 orta boy haşlanmış patates
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:


  • Haşlanmış patatesleri bir kasede iyice ezin, püre kıvamına getirin
  • Üzerine un, yumurta, süt, kabartma tozu, tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyin
  • Tüm malzemeleri yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
  • Hamuru 15 dakika dinlendirin
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
  • Elinizle yassılaştırarak şekil verin
  • Derin bir tavada sıvı yağı iyice kızdırın
  • Hazırladığınız hamurları kızartın, altın rengi alana kadar pişirin
  • Kağıt havlu serilmiş tabağa alarak fazla yağını süzdürün

Püf Noktaları:


  • Patateslerin iyice soğuması hamurun kıvamı için önemlidir
  • Hamuru çok sert yoğurmayın, yumuşak kalmalı
  • Kızartma yağının yeterince sıcak olması çıtırlık sağlar
  • Fazla yağ çekmemesi için hamurları çok kalın yapmayın

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Yoğurt veya cacık ile sunabilirsiniz
  • Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;