Havuç ve patatesle lezzetli bir börek nasıl yapılır?

Sebzelerin doğal lezzetini yufkanın çıtırlığıyla buluşturan bu börek, hem besleyici hem de pratik bir tarif sunuyor. Patates ve havuçun mükemmel uyumu, baharatlarla zenginleşerek her dilimde ayrı bir lezzet şöleni vaat ediyor.

22 Kasım 2025

Havuç ve Patatesli Lezzetli Börek Tarifi


Malzemeler (6-8 kişilik):

  • 1 paket yufka (6 adet)
  • 3 orta boy patates
  • 2 orta boy havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı sıvı yağ (yağlama için)
  • 1 su bardağı yoğurt (üzeri için)

Hazırlık Aşaması:


  • Patates ve havuçları soyup küp küp doğrayın
  • Soğanı ince ince doğrayın
  • Maydanozu ince kıyın

İç Harç Yapılışı:


  • Tencereye zeytinyağını alın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Doğranmış patates ve havuçları ekleyip 5 dakika daha kavurun
  • Yarım çay bardağı su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin
  • Tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın
  • Soğuyan karışıma kıyılmış maydanozu ekleyin

Börek Yapılışı:

  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın
  • Yufkaları tezgaha serin, her birini sıvı yağla hafifçe yağlayın
  • İki yufkayı üst üste koyup iç harcı eşit şekilde yayın
  • Yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın
  • Ruloyu burgu şeklinde kıvırarak tepsiye yerleştirin
  • Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın
  • Böreklerin üzerine yoğurdu sürün

Pişirme:

  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 35-40 dakika pişirin
  • Altı ve üstü kızarana kadar kontrollü pişirin
  • Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirin

Servis Önerisi:

  • Ilık olarak servis yapın
  • Yanında ayran veya cacık ile servis edebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Sebzeleri çok küçük doğramak böreğin daha lezzetli olmasını sağlar
  • İç harcın tamamen soğumasını bekleyin, aksi halde yufka ıslanır
  • Börekleri çok sıkışık yerleştirmeyin, eşit şekilde pişer
  • Fırının altı çabuk yanıyorsa, pişirme kağıdı kullanabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;