Havuç ve patatesle yapılan çorbanın tarifini merak ettin mi?
Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir tarif: havuç ve patatesin uyumunu yansıtan, kıvamıyla içinizi ısıtacak nefis bir çorba.
Havuç ve Patates Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 orta boy havuç
- 2 orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 litre su veya tavuk suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)
- 1 kase yoğurt (servis için)
Hazırlık Süresi:
Pişirme Süresi:
Yapılışı:
- Havucu ve patatesi soyup küp küp doğrayın.
- Soğanı ince ince doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp soğanı hafif pembeleşene kadar kavurun.
- Doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Üzerine su veya tavuk suyunu ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edin.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika).
- Pişen çorbayı blender'dan geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
- İsteğe bağlı olarak kuru naneyi ekleyip bir taşım kaynatın.
- Sıcak servis yapın, üzerine bir kaşık yoğurt ekleyerek sunabilirsiniz.
İpucu:
- Daha lezzetli olması için çorbayı pişirdikten sonra üzerine bir kaşık tereyağı ve kırmızı pul biber ekleyerek soteleyebilirsiniz.
|