Hazır Yufkadan Patatesli Tepsi Börek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet hazır yufka
- 4-5 orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ (yağlama için)
- 1 su bardağı süt (yağlama için)
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- İsteğe bağlı olarak maydanoz veya dereotu
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayıp, soyun ve bir kasede ezin.
- Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun, patates püresine ekleyin.
- Baharatları ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırarak iç harcını hazırlayın.
- Hazır yufkaları tezgaha serip, süt ve sıvı yağ karışımıyla her katmanı yağlayın.
- İlk yufkayı tepsiye serip, üzerine hazırladığınız patatesli harçtan yayın.
- İkinci yufkayı serip tekrar yağlayın ve kalan harcı ekleyin.
- Son yufkayı kapatıp, üzerini yağlayın ve dilimleyin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin.
Püf Noktaları:
- Yufkaları çok ince sermemeye dikkat edin, yırtılabilir.
- Patateslerin iyice ezilmiş olması, böreğin daha lezzetli olmasını sağlar.
- Fırından çıkar çıkmaz servis yapın, sıcakken daha lezzetlidir.
|