İnce patates kızartması nasıl yapılır? tarifi nedir?

Çıtır çıtır dokusu ve altın rengiyle sofraları şenlendiren ince patates kızartması yapmanın püf noktaları burada. Nişastalı patateslerin doğru kesim tekniği ve kızartma sıcaklığıyla hazırlanan bu tarif, lezzet garantisi sunuyor.

23 Kasım 2025

İnce Patates Kızartması Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates (nişastalı çeşitler tercih edilir)
  • 1 litre sıvı yağ (ayçiçek veya fıstık yağı)
  • Tuz (damak zevkine göre)
  • İsteğe bağlı: Pul biber, kekik veya sarımsak tozu

Hazırlık Aşamaları:


  • Patatesleri soyun ve ince dilimler halinde doğrayın (dilim kalınlığı 2-3 mm olmalı).
  • Doğranmış patatesleri soğuk suda 15-20 dakika bekletin ve sudan geçirip kurulayın.
  • Derin bir tavada yağı 170-180°C'ye kadar ısıtın.
  • Patatesleri küçük partiler halinde kızartın, altın sarısı olana kadar (yaklaşık 3-5 dakika).
  • Kağıt havlu üzerinde fazla yağı alın, tuz ve baharatları ekleyip servis yapın.

İpuçları:


  • Patatesleri kurutmak daha çıtır olmalarını sağlar.
  • Yağ sıcaklığını kontrol edin, aşırı ısı yanmalara neden olabilir.
  • Hazır patates dilimleyici kullanarak eşit kalınlıkta kesim yapabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;