Kabak, Havuç ve Patates Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 orta boy kabak
- 2 orta boy havuç
- 2 orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- 6 su bardağı su veya et suyu
- 1 kase yoğurt (servis için)
- 1 demet dereotu (servis için)
Yapılışı:
- Öncelikle tüm sebzeleri güzelce yıkayın. Kabakları, havucu ve patatesleri küp küp doğrayın. Soğanı ince ince yemeklik doğrayın, sarımsakları da ezin veya minik doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip bir dakika daha kavurun.
- Doğranmış havuçları ve patatesleri tencereye ekleyin, 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
- Üzerine suyu veya et suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biberi ilave edin. Kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, havuç ve patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
- Daha sonra doğranmış kabakları ekleyin ve tüm sebzeler iyice yumuşayana kadar 10 dakika daha pişirin.
- Sebzeler piştikten sonra, çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin veya ezerek kıvam almasını sağlayın. Kıvamını beğenmezseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz.
- Çorbayı bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
- Servis yaparken üzerine bir kaşık yoğurt ve ince kıyılmış dereotu serperek sıcak servis yapın.
İpuçları:
- Çorbayı daha kremalı yapmak isterseniz, pişirdikten sonra içine biraz süt veya krema ekleyebilirsiniz.
- Sebzeleri doğrarken hepsini aynı boyutta kesmeye özen gösterin, böylece eşit pişerler.
- Dereotu yerine maydanoz veya nane de kullanabilirsiniz.
- Çorbayı blender ile çekmeden, taneli olarak da tüketebilirsiniz, bu tamamen damak zevkinize kalmış.
|