Kabak ve patatesle yapılan tavuk yemeği nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve besleyici bir akşam yemeği için ideal olan kabak ve patatesli tavuk yemeği, hem pratik hem de ekonomik bir seçenek sunuyor. Taze sebzelerin tavukla uyumu, salçalı sos ve baharatlarla zenginleşerek ailenizin beğenisine sunulacak nefis bir lezzet ortaya çıkarıyor.

23 Kasım 2025

Kabak ve Patatesli Tavuk Yemeği Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gram tavuk göğsü veya but (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 orta boy kabak
  • 3 orta boy patates
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3 su bardağı sıcak su
  • İsteğe bağlı: maydanoz (servis için)

Hazırlık Aşamaları:


  • Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın, üzerine tuz ve karabiber serperek marine edin.
  • Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin veya minik doğrayın.
  • Patates ve kabakları iri küpler halinde doğrayın (çok küçük doğramamaya dikkat edin, pişerken dağılabilirler).

Pişirme Yöntemi:


  • Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
  • Doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Marine edilmiş tavukları tencereye ekleyin ve her yeri renk alana kadar 5-7 dakika kavurun.
  • Domates ve biber salçalarını ekleyip 2 dakika daha kavurun.
  • Doğranmış patates ve kabakları tencereye ekleyin, tüm malzemeleri birkaç dakika karıştırarak kavurun.
  • Üzerine sıcak suyu ekleyin ve baharatları (kırmızı toz biber, kekik) ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp, orta-kısık ateşte sebzeler ve tavuklar yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Ara sıra kontrol ederek sebzelerin dağılmaması için hafifçe karıştırın.
  • Yemeğin suyu çekilmiş ve kıvamı koyulaşmış olmalı. Gerekirse son 5 dakika kapağı açarak kıvamını ayarlayın.

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak pilav veya bulgur pilavı ile servis edin.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek sunum yapabilirsiniz.
  • Yoğurt ile birlikte tüketmek de lezzetini artıracaktır.

Püf Noktaları:

  • Tavukları çok uzun süre kavurmayın, sertleşebilir.
  • Sebzeleri aynı boyutta doğramak, eşit pişmelerini sağlar.
  • Dilerseniz son dakika bir kaşık tereyağı ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;