Kaşarlı Patates Topları Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet orta boy patates
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- Kızartmak için sıvı yağ
- Servis için maydanoz
Hazırlık Süresi:
- 20 dakika hazırlık, 15 dakika pişirme
Yapılışı:
- Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun. Dilimleyerek veya bütün halde haşlayın. Haşlanmış patatesleri bir kasede püre haline getirin.
- Püre haline gelen patateslere rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, un, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
- Elde ettiğiniz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak toplar şeklinde şekillendirin.
- Derin bir tavada sıvı yağı iyice kızdırın. Hazırladığınız patates toplarını kızartın ve altın rengi alana kadar pişirin.
- Kağıt havlu serilmiş bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
- Sıcak olarak, ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Patatesleri haşlarken çok fazla suda pişirmemeye dikkat edin, buharda pişirme yöntemi de kullanabilirsiniz.
- Kıvamı çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Kızartma yağının yeterince sıcak olmasına özen gösterin, böylece toplar yağ çekmez ve daha çıtır olur.
- Daha hafif bir seçenek için fırında da pişirebilirsiniz (180°C'de 20-25 dakika).
|