Kıymalı patatesli börek tarifi nasıl hazırlanır?

Lezzetli bir öğün veya çay saatleri için pratik bir seçenek olan kıymalı patatesli börek, hem doyurucu hem de nefis bir seçenek sunuyor. İç malzemelerin uyumu ve yufkanın çıtırlığıyla sofraları şenlendiren bu tarif, adım adım anlatımıyla kolayca hazırlanabiliyor.

23 Kasım 2025

Kıymalı Patatesli Börek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yufka (hazır veya ev yapımı)
  • 300 gram kıyma (kuzu veya dana karışık)
  • 2 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı sıvı yağ (böreği yağlamak için)
  • 1 adet yumurta (üzeri için)

Hazırlık Aşamaları:


1. İç Harcın Hazırlanması:


  • Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve bir kasede çatalla ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayın. Bir tavada sıvı yağı ısıtın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
  • Tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
  • Kıymalı karışımı ocaktan alın, ezilmiş patates ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice karıştırın. İç harcınız hazır.

2. Yufkaların Hazırlanması:

  • Yufkaları tezgaha serin. Eğer büyükse dörde bölün veya istediğiniz şekilde kesin (örneğin üçgen şeklinde).
  • Her yufkanın üzerine fırça veya kaşıkla hafifçe sıvı yağ sürün.

3. Böreğin Sarılması:

  • Yağlanmış yufkanın kenarına iç harçtan ince bir şerit halinde yayın.
  • Yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın. Uçlarını içe katlayarak kapatın.
  • Tüm yufka ve iç harcı bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.

4. Pişirme:

  • Fırını 180°C'de ısıtın.
  • Börekleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün (isteğe bağlı, parlak bir görünüm için).
  • Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika veya altın rengi alana kadar pişirin.

5. Servis:

  • Börekleri fırından çıkarın, 5-10 dakika dinlendirin ve sıcak olarak servis yapın. Yanında yoğurt veya ayran ile tüketebilirsiniz.

İpuçları:

  • İç harcı soğuduktan sonra kullanın, yufkanın ıslanmasını önler.
  • Börekleri derin yağda kızartarak da pişirebilirsiniz, daha çıtır olur.
  • İsteğe bağlı olarak iç harca rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;