Patates ezmesi ile köfte nasıl yapılır? tarifi var mı?
Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: patates ezmesi ile hazırlanan köfteler. Hem çocukların severek yiyeceği hem de misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz bu nefis köfteler, günlük menülerinize renk katacak. Kıymalı harçla patates püresinin mükemmel uyumu, her damağa hitap eden bir lezzet şöleni vaat ediyor.
Patates Ezmesi ile Köfte TarifiMalzemeler:
Hazırlanışı:1. Patatesleri soyun ve küp küp doğrayın. Tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın. Yumuşayınca suyunu süzün ve bir kasede püre haline getirin. Soğumaya bırakın. 2. Kıymayı derin bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber ve diğer baharatları ekleyerek iyice yoğurun. 3. Soğuyan patates püresini kıymalı karışıma ekleyin ve tekrar yoğurarak homojen bir kıvam almasını sağlayın. Eğer çok yumuşak olursa, biraz daha galeta unu ekleyebilirsiniz. 4. Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle yuvarlayın ve hafifçe bastırarak köfte şekli verin. 5. Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın. Köfteleri arkalı önlü kızartın. Altın rengi alıp piştiklerinde kağıt havlu serilmiş bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün. 6. Sıcak servis yapın. Yanında pilav, salata veya yoğurt ile tüketebilirsiniz. Notlar:
Afiyet olsun! |
.webp)
.webp)

.webp)



.webp)