Patates ve Bezelye Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 3 orta boy patates
- 1 su bardağı bezelye (taze veya dondurulmuş)
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı sıcak su veya et suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)
- Yarım su bardağı sıcak süt (isteğe bağlı, kıvam için)
Yapılışı:
- Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Havucu rendeleyin veya küp küp doğrayın. Soğanı ince ince yemeklik doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Havuçları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 1 dakika kavurun.
- Sıcak su veya et suyunu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın, topaklanmamasına dikkat edin.
- Patates ve bezelyeleri ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakın.
- Çorba kaynayınca ocağın ateşini kısıp, patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Çorba piştikten sonra, dilerseniz blender ile pürüzsüz hale getirebilir veya olduğu gibi servis edebilirsiniz.
- Son olarak kuru naneyi ekleyip karıştırın. İsterseniz limon suyu ve sıcak sütü ekleyip bir taşım kaynatın.
- Sıcak olarak servis yapın. Yanında limon dilimleri ve ekmek ile sunabilirsiniz.
İpuçları:
- Bezelyeleri taze kullanacaksanız, haşlayıp ekleyebilirsiniz.
- Çorbayı kremalı yapmak isterseniz, pişirme sonunda 1 kase krema ekleyebilirsiniz.
- Daha besleyici olması için tavuk suyu kullanabilirsiniz.
- Naneyi taze olarak kullanmak isterseniz, servis öncesi ince kıyıp ekleyin.
|