Patates ve kaşar peynirli börek nasıl yapılır?

Lezzetli bir börek yapmak için ihtiyacınız olan her şey burada: çıtır yufkaların içinde patates ve kaşar peynirinin enfes uyumu, kolay hazırlanışı ve misafirlerinizi etkileyecek sunumuyla bu tarif mutfak deneyimlerinizde favoriniz olacak.

23 Kasım 2025

Patates ve Kaşar Peynirli Börek Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • 3 orta boy patates
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (üzeri için)
  • 1 su bardağı süt (üzeri için)
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • Çörek otu veya susam (üzeri için)

Hazırlık Aşamaları:


  • Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda hafifçe kavurun.
  • Kavrulmuş soğanı, ezilmiş patatese ekleyin.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.

Böreğin Yapılışı:


  • Fırınınızı 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Yufkaları tezgaha serin ve her birini dörde bölün.
  • Bir parça yufkaya patatesli harçtan yayıp, rulo şeklinde sarın.
  • Tüm yufka ve harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Süt ve sıvı yağı karıştırıp böreklerin üzerine fırça ile sürün.
  • Üzerlerine çörek otu veya susam serpin.
  • 180°C fırında 25-30 dakika altın rengi alana kadar pişirin.

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;