Patatesli buzluk böreği nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Pratik ve lezzetli bir börek tarifi arayanlar için ideal bir seçim: Patatesli buzluk böreği. Hem zaman kazandıran hem de dondurularak saklanabilen bu tarif, günlük hayatın koşuşturmasında kurtarıcı bir seçenek sunuyor.

23 Kasım 2025

Patatesli Buzluk Böreği Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 paket hazır yufka veya 4-5 adet ev yapımı yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ (yağlama için)
  • 1 adet yumurta (üzeri için)

Hazırlık:


  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun, patates püresine ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatları ekleyip karıştırarak iç harcını hazırlayın.

Börek Yapımı:


  • Yufkaları tezgaha serin ve her birini sıvı yağ ile yağlayın.
  • İç harcı yufkaların üzerine eşit şekilde yayın.
  • Yufkaları rulo şeklinde sarın veya istediğiniz şekilde katlayın.
  • Börekleri buzlukta dondurun, donduktan sonra dilimleyin.

Pişirme:

  • Fırını 180°C'ye ısıtın.
  • Dilimlenmiş börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün.
  • Altın rengi alana kadar 25-30 dakika pişirin.

Servis:

  • Sıcak veya ılık olarak yoğurt ile servis yapın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;