Patatesli hazır yufkadan börek nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir börek tarifi arayanlar için hazır yufka ile hazırlanan patatesli börek, hem görüntüsü hem de tadıyla sofraları şenlendiriyor. Malzemelerin hazırlanışından pişirme sürecine kadar tüm detaylar bu tarifte bir araya geliyor.

23 Kasım 2025

Patatesli Hazır Yufkadan Börek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet hazır yufka
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (üzeri için)
  • Yarım su bardağı süt (üzeri için)

Hazırlık Aşamaları:


  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun
  • Kavrulan soğanı ezilmiş patatese ekleyin
  • Baharatları ilave edip iyice karıştırın

Börek Yapılışı:


  • Hazır yufkaları tezgaha serin
  • Her yufkayı dörde bölün
  • Her parçanın üzerine patatesli harçtan yayın
  • Yufkaları rulo şeklinde sarın
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin
  • Üzerine süt ve sıvı yağ karışımını sürün

Pişirme:

  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında
  • Altın rengi alana kadar 25-30 dakika pişirin
  • Fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirin

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak yoğurt veya ayran ile servis edin

Püf Noktaları:

  • Patates harcı soğuduktan sonra yufkaya sürün
  • Yufkaları çok ince sürerseniz daha çıtır olur
  • İsteğe bağlı olarak iç harcına kaşar peyniri ekleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;