Patatesli kıymalı börek nasıl yapılır, tarifi nedir?

Lezzetli bir patatesli kıymalı börek hazırlamak için gerekli tüm detaylar burada buluşuyor. Yufkaların arasında nefis bir iç harç, kolay hazırlanışı ve mis gibi kokusuyla sofralarınızı şenlendirecek bir tarif.

23 Kasım 2025

Patatesli Kıymalı Börek Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet yufka (hazır veya ev yapımı)
  • 300 gram kıyma (kuzu veya dana karışık)
  • 2 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (yağlama için)
  • Yarım su bardağı yoğurt (üzeri için)
  • 1 adet yumurta (üzeri için)

Hazırlık Aşamaları:


  • Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp, sıvı yağda kavurun.
  • Kıymayı ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin.
  • Haşlanmış patatesleri, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın.

Böreğin Yapılışı:


  • Yufkaları tezgaha serin, her birini sıvı yağla hafifçe yağlayın.
  • İç harcı yufkaların üzerine eşit şekilde yayın.
  • Yufkaları rulo şeklinde sarın veya istediğiniz şekilde katlayın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
  • Yoğurt ve yumurtayı çırpıp böreğin üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin (yaklaşık 30-35 dakika).

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak yoğurt veya ayran eşliğinde servis yapın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;