Patatesli köfteli yemeğin tarifi nasıl hazırlanır?

Lezzetli bir ana yemek arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: Patatesli köfte, hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olacak. Kıymalı köftelerin yumuşacık patateslerle buluştuğu bu nefis yemek, özellikle akşam yemeklerinde ailenizin beğenisini kazanacak.

23 Kasım 2025

Patatesli Köfteli Yemek Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates
  • 250 gram kıyma (tercihen dana veya karışık)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu veya ekmek içi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • Sıvı yağ (kızartmak için)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su

Hazırlık Aşamaları:


1. Köftelerin Hazırlanması:


  • Soğanı rendeleyin veya ince ince doğrayın. Sarımsakları ezin.
  • Geniş bir kasede kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi ekleyin.
  • Tüm malzemeleri iyice yoğurarak homojen bir karışım elde edin.
  • Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak köfteler şekillendirin.
  • Köfteleri derin bir tavada kızdırdığınız sıvı yağda altın rengi alana kadar kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.

2. Patateslerin Hazırlanması:

  • Patatesleri soyun ve iri küpler halinde doğrayın.
  • Doğranmış patatesleri ayrı bir tavada sıvı yağda hafifçe kızartın veya haşlayarak yumuşatın (tercihe bağlı).

3. Sosun Yapılması ve Pişirme:

  • Aynı tavada (yağını süzdürdüğünüz) veya yeni bir tencerede, 1 yemek kaşığı domates salçasını 1-2 dakika kavurun.
  • Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyerek salçayı iyice karıştırın.
  • Kızartılmış köfteleri ve patatesleri tencereye ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin, ara sıra kontrol ederek suyunu çekmemesine dikkat edin.
  • Yemeğin suyu kıvam alıp patatesler iyice yumuşadığında ocaktan alın.

4. Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak pilav veya yoğurt eşliğinde servis yapın. Üzerine maydanoz serperek sunabilirsiniz.

İpuçları:

  • Köfteleri kızartmak yerine fırında pişirerek daha hafif bir versiyon hazırlayabilirsiniz.
  • Patatesleri kızartmak yerine haşlayarak kullanırsanız, yemeğin yağ oranını azaltmış olursunuz.
  • İsteğe bağlı olarak yemeğe havuç veya bezelye ekleyerek besin değerini artırabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;