Patatesli kol tarifi nasıl hazırlanır, hangi malzemelerle?

Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: Patatesli kol. Çıtır dış yüzeyi ve yumuşak iç dokusuyla hem çay saatlerinin hem de ani gelen misafirlerin kurtarıcısı olacak bu nefis lezzet, sadece birkaç temel malzemeyle hazırlanıyor.

23 Kasım 2025

Patatesli Kol Tarifi: Malzemeler ve Hazırlanışı


Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:


  • Patatesleri soyup rendeleyin ve suyunu iyice sıkın.
  • Geniş bir kasede rendelenmiş patates, un, yumurta, sıvı yağ, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Hamur kıvamına gelene kadar yoğurun; eğer çok ıslaksa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayarak şekil verin.
  • Kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın.
  • Kağıt havlu üzerinde fazla yağını alıp sıcak servis yapın.

İpucu: Patatesli kolları daha çıtır yapmak için hamura bir tutam kabartma tozu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;