Patatesli Muska Börek Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet yufka (veya hazır börek yufkası)
- 3-4 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (ya da eritilmiş tereyağı) üzeri için
- İsteğe bağlı olarak maydanoz veya dereotu
Hazırlanışı:
1. İç Harcın Hazırlanması:
- Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
- Soğanı incecik doğrayıp sıvı yağda hafifçe kavurun.
- Kavrulan soğanı, ezilmiş patatese ekleyin.
- Tuz, karabiber ve diğer baharatları ilave edip karıştırın.
- İsterseniz ince kıyılmış maydanoz veya dereotu ekleyerek iç harcı tamamlayın.
2. Muska Şeklinin Verilmesi:
- Yufkaları tezgaha serin ve dörde bölün (her yufkadan 4 üçgen parça elde edilir).
- Her üçgen parçanın geniş kısmına 1-2 yemek kaşığı patatesli harç koyun.
- Yufkanın kenarlarını içe katlayarak uzun bir şerit oluşturun.
- Şeridi muska şeklinde (üçgen) katlayın ve ucunu yapışması için hafifçe bastırın.
3. Pişirme:
- Fırını 180°C'de ısıtın.
- Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine fırça yardımıyla sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı sürün.
- Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika, altın rengi alana kadar pişirin.
4. Servis:
- Sıcak veya ılık olarak yoğurt veya ayran eşliğinde servis yapın.
Not: İsteğe bağlı olarak iç harcına rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
|