Patatesli yufka böreği nasıl yapılır?
Lezzetli ve pratik bir börek tarifi arayanlar için nefis bir patatesli yufka böreği hazırlığı. Çıtır çıtır yufka katmanları arasında baharatlı patates harcının dengeli uyumu, hem göz dolduran hem de damakta iz bırakan sonuçlar vaat ediyor.
Patatesli Yufka Böreği TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak patatesleri haşlayın. Patatesleri soyup küp küp doğrayın, tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan patatesleri bir kasede ezin. 2. Soğanı ince ince doğrayın. Tavada sıvı yağı ısıtın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Kavrulan soğanı ezip tuz, karabiber ve diğer baharatlarla karıştırdığınız patateslere ekleyin. İyice karıştırın. 3. Yufkaları tezgaha serin. Her yufkayı dörde bölün. Bir parça yufkayı alın, üzerine hazırladığınız patatesli harçtan bir kaşık koyun. Yufkayı rulo şeklinde sarın veya üçgen şeklinde katlayın. Aynı işlemi diğer yufka parçaları için tekrarlayın. 4. Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Hazırladığınız börekleri aralıklı olarak tepsiye dizin. Üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürün. İsterseniz yumuşak bir börek için su ve sıvı yağı karıştırıp üzerine gezdirebilirsiniz. 5. Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, börekler kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |
.webp)
.webp)

.webp)



.webp)