Patatesli yufka rulo börek nasıl yapılır, tarif nedir?
Lezzetli ve pratik bir börek tarifi arayanlar için patatesli yufka rulo börek, hem görüntüsü hem de tadıyla sofraları süsleyecek nefis bir seçenek. İçindeki patates, peynir ve baharatların uyumu, çıtır yufka katmanlarıyla birleşerek herkesin beğenisini kazanacak bir lezzet şöleni sunuyor.
Patatesli Yufka Rulo Börek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 4-5 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ (üzeri için)
- 1 su bardağı süt
- 200 gram beyaz peynir
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 demet maydanoz
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin
- Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun
- Kavrulan soğanı ezilmiş patatese ekleyin
- Beyaz peyniri ufalayıp, ince kıyılmış maydanozu ilave edin
- Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip güzelce karıştırın
- Yufkaları tezgaha serip her birinin üzerine süt ve sıvı yağ karışımı sürün
- Hazırladığınız patatesli harçtan yufkaların üzerine yayın
- Yufkaları rulo şeklinde sıkıca sarın
- Ruloları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
- Üzerlerine sıvı yağ sürüp 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin
Püf Noktaları:
- Yufkaların kurumaması için üzerlerini nemli bezle örtebilirsiniz
- İç harcı soğuduktan sonra yufkaya yayarsanız daha kolay sarılır
- Daha çıtır olması için fırını önceden ısıtın
- Dilimleyip servis yapmadan önce 5-10 dakika bekletin
Servis Önerisi:
- Sıcak veya ılık olarak yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz
|