Patlıcan ve patatesle kuşbaşı et nasıl pişirilir?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için patlıcan ve patatesin kuşbaşı etle buluştuğu nefis bir tarif. Malzemelerin uyumlu dokusu ve baharatlarla zenginleşen bu yemek, hem görsel hem de damak zevkine hitap eden pratik bir seçenek sunuyor.

24 Kasım 2025

Patlıcan ve Patatesli Kuşbaşı Et Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gram kuşbaşı et (dana veya kuzu)
  • 2 orta boy patlıcan
  • 3 orta boy patates
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Taze maydanoz (süsleme için)

Hazırlık Aşamaları:


  • Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin ve sudan çıkarıp kurulayın.
  • Patatesleri soyup, patlıcanlarla aynı büyüklükte küp şeklinde doğrayın.
  • Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın.
  • Kuşbaşı etleri yıkayıp, fazla suyunu süzdürün.

Pişirme Yöntemi:


  • Geniş bir tencereye sıvı yağı alıp, orta ateşte ısıtın.
  • Kuşbaşı etleri ekleyip, her yönü nar gibi kızarana kadar kavurun.
  • Doğranmış soğanları ekleyip, soğanlar yumuşayıncaya kadar 5 dakika daha kavurun.
  • Domates salçasını ilave edip, 2 dakika kavurun.
  • Doğranmış patlıcan ve patatesleri tencereye ekleyin, 5 dakika daha karıştırarak kavurun.
  • Tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı toz biberi ekleyip, karıştırın.
  • Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip, kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın, tencerenin kapağını kapatıp, etler ve sebzeler yumuşayana kadar 45-50 dakika pişirin.
  • Son 5 dakikada kıyılmış sarımsakları ekleyip, karıştırın.
  • Ocaktan almadan önce tuzunu kontrol edip, gerekirse ayarlayın.

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak pilav veya bulgur pilavı eşliğinde servis yapın.
  • Üzerine ince kıyılmış taze maydanoz serperek süsleyin.

Püf Noktaları:

  • Patlıcanları tuzlu suda bekletmek, acılığını alır ve daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Etleri iyice kavurmak, yemeğin lezzetini artırır.
  • Sebzeleri aynı boyutta doğramak, eşit pişmelerini sağlar.
  • Dilerseniz son dakikada 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;