Renkli Patates Pastası Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet orta boy renkli patates (mor, turuncu, sarı gibi)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 su bardağı krema
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/4 çay kaşığı muskat cevizi (isteğe bağlı)
- 1 adet yumurta (üzeri için)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (fırın kabını yağlamak için)
Yapılışı:
- Renkli patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Ardından ince ince dilimleyin veya rendeleyin.
- Geniş bir kasede patates dilimlerini, rendelenmiş kaşar peynirini, kremayı, tereyağını, tuz, karabiber ve muskat cevizini ekleyip karıştırın.
- Fırın kabını sıvı yağ ile yağlayın ve hazırladığınız patates karışımını içine dökün, üzerini düzleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 35-40 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirin, dilimleyerek servis yapın.
İpuçları:
- Renkli patateslerin su oranı farklı olabilir, bu yüzden karışım çok sulu olursa birkaç yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz.
- Üzerine çörek otu veya susam serperek farklı bir lezzet katabilirsiniz.
- Daha yoğun bir lezzet için içine doğranmış pastırma veya sucuk ekleyebilirsiniz.
|