Salçalı soğanlı patates kızartması nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: salçalı soğanlı patates kızartması. Patatesin nefis dokusu, soğanın karamelize aroması ve salçalı sosun zengin lezzetiyle buluşan bu yemek, günlük sofralarınıza şık bir dokunuş katıyor.

24 Kasım 2025

Salçalı Soğanlı Patates Kızartması Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • İsteğe bağlı: 1 diş sarımsak (rendelenmiş)

Hazırlık Aşamaları:


  • Patatesleri soyup ince dilimler halinde doğrayın. Soğanları da yarım halkalar şeklinde dilimleyin.
  • Geniş bir tavaya zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurun, ardından kırmızı biber, karabiber ve tuzu ilave edin.
  • Dilimlenmiş patatesleri tavaya ekleyip iyice karıştırarak salçalı sosla kaplanmalarını sağlayın.
  • Sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika).
  • Ara sıra karıştırarak patateslerin dibinin tutmamasını sağlayın. Suyunu çekip yumuşadığında ocaktan alın.
  • İsteğe bağlı olarak rendelenmiş sarımsağı pişirme sonunda ekleyip karıştırabilirsiniz.

Servis Önerisi:


  • Sıcak olarak yoğurt veya cacık eşliğinde servis yapabilirsiniz. Yanına taze ekmekle mükemmel bir ana yemek olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;