Sulu Patatesli Köfte Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram kıyma (karışık veya dana)
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım demet maydanoz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
- Patatesleri haşlayıp, soğuduktan sonra rendeleyin veya püre haline getirin.
- Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın.
- Geniş bir kasede kıyma, rendelenmiş patates, soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber, kimyon ve ince kıyılmış maydanozu iyice yoğurun.
- Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak köfteler şekillendirin.
- Tencereye sıvı yağı alın, köfteleri her iki tarafını da kızartacak şekilde pişirin.
- Ayrı bir kasede domates salçasını sıcak su ile açın, tuz ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
- Kızaran köftelerin üzerine hazırladığınız sosu dökün, kapağını kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
- Sulu patatesli köfteleri sıcak olarak pilav veya makarna ile servis edin.
Püf Noktaları:
- Patatesleri iyice soğuttuktan sonra ekleyin, aksi halde köfte harcı cıvık olabilir.
- Köfteleri pişirirken fazla bastırmayın, şekilleri bozulabilir.
- Sosu ekledikten sonra köfteleri fazla karıştırmayın, dağılabilirler.
|