Tavada baharatlı patates nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir tavada baharatlı patates tarifi, hem ana yemek hem de meze olarak tüketilebilecek doyurucu bir seçenek sunuyor. Altın rengi kızaran patateslerin üzerine harmanlanan baharatlar, her lokmada damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.

24 Kasım 2025

Tavada Baharatlı Patates Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı kekik

Hazırlık:


  • Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun.
  • Patatesleri küp küp doğrayın ve soğuk suda 10 dakika bekletin. Bu, fazla nişastasının çıkmasını sağlar.
  • Patatesleri süzün ve kağıt havlu ile kurulayın.

Pişirme:


  • Geniş bir tavaya zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
  • Kuruladığınız patatesleri tavaya ekleyin ve 10-15 dakika kadar, altın rengi alana kadar ara sıra karıştırarak kızartın.
  • Bir kasede tüm baharatları (kırmızı toz biber, kimyon, karabiber, tuz, pul biber, kekik) ve kıyılmış sarımsağı karıştırın.
  • Patatesler kızardıktan sonra, baharat karışımını tavaya ekleyin ve iyice harmanlayın. 2-3 dakika daha pişirin.
  • Baharatların patateslere iyice yedirildiğinden emin olun ve ocaktan alın.

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;