Tavuklu patates yemeği nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Lezzetli ve besleyici bir akşam yemeği için pratik tavuklu patates tarifi. Malzemelerin uyumlu dansıyla ortaya çıkan bu nefis yemek, hem doyurucu hem de yapımı oldukça kolay. Ailenizin beğenisini kazanacak bu tarif, günlük koşuşturma içinde zahmetsizce hazırlanabilecek bir seçenek sunuyor.
Tavuklu Patates Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
- 4 orta boy patates (küp küp doğranmış)
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı kekik
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye sıvı yağı alıp ısıtın. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Tavukları tencereye ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyip 2-3 dakika kavurmaya devam edin.
- Küp doğranmış patatesleri tencereye ekleyip 5 dakika daha karıştırarak kavurun.
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekiği ekleyip karıştırın.
- Üzerine sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, tencerenin kapağını kapatın.
- Patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Yemeği ocaktan almadan önce birkaç dakika dinlendirin ve sıcak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Patatesleri eşit boyutta doğrarsanız daha düzgün pişer.
- İsterseniz yemeğe havuç veya bezelye de ekleyebilirsiniz.
- Daha kıvamlı bir yemek için 1 yemek kaşığı unu salçayla birlikte kavurabilirsiniz.
|