Tencerede patatesli biftek nasıl yapılır, tarif nedir?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için pratik bir tencerede patatesli biftek tarifi. Etin yumuşacık, patateslerin nefis kıvamda piştiği bu yemek, günlük hayatın koşuşturmasında kolayca hazırlanabilecek bir seçenek sunuyor.

24 Kasım 2025

Tencerede Patatesli Biftek Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gram biftek (kuşbaşı doğranmış)
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım demet maydanoz

Hazırlık Aşamaları:


  • Patatesleri soyup iri küp şeklinde doğrayın ve suda bekletin.
  • Soğanları yemeklik doğrayın, havuçları halka şeklinde dilimleyin.
  • Sarımsakları ince ince kıyın veya ezerek hazırlayın.
  • Biftekleri kuşbaşı şeklinde doğrayın ve baharatlarla marine edin.

Pişirme Yöntemi:


  • Geniş bir tencerede sıvı yağı ısıtın, marine edilmiş biftekleri ekleyip yüksek ateşte her yönü kızartın.
  • Bifteklerin suyunu çekmesini bekleyin, ardından doğranmış soğanları ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  • Havuçları ilave edip 2 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Domates ve biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Suyunu süzdüğünüz patatesleri tencereye ekleyin ve karıştırın.
  • Sıcak suyu, sarımsağı ve kalan baharatları ekleyip karıştırın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar (yaklaşık 25-30 dakika) pişirin.
  • Pişme süresi sonunda ocağın altını kapatın, ince kıyılmış maydanozları serpiştirip 5 dakika dinlendirin.

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak pilav veya makarna eşliğinde servis yapabilirsiniz. Yanında yoğurt veya cacık ile sunmak da lezzetini artıracaktır.

Püf Noktaları:

  • Biftekleri marine etmek etin daha yumuşak olmasını sağlar.
  • Patatesleri suda bekletmek, pişerken dağılmalarını önler.
  • Kısık ateşte pişirmek, malzemelerin lezzetlerinin birbirine geçmesine yardımcı olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;