Tereyağında patates nasıl pişirilir?

Lezzetli bir tereyağında patates yapmanın inceliklerini keşfedin. Doğru malzeme seçiminden pişirme tekniğine, bu klasik tarifin püf noktalarıyla her seferinde mükemmel sonuç alacaksınız.

24 Kasım 2025

Tereyağında Patates Tarifi


Malzemeler:

  • 4 orta boy patates
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 dal taze kekik veya 1 çay kaşığı kuru kekik

Hazırlık Aşaması:


  • Patatesleri güzelce yıkayıp kabuklarını soyun
  • İnce dilimler veya küp küp doğrayın
  • Doğranmış patatesleri 10 dakika soğuk suda bekletin ve kurulayın

Pişirme Yöntemi:


  • Geniş bir tavada tereyağını eritin
  • İnce kıyılmış sarımsakları 1 dakika kavurun
  • Patatesleri tavaya ekleyin ve orta ateşte pişirin
  • Ara sıra karıştırarak her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlayın
  • Patatesler yumuşayıp altın rengi alana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika)

Son Dokunuşlar:

  • Tuz, karabiber ve baharatları ekleyin
  • Kekiği ilave edip 1 dakika daha pişirin
  • Sıcak olarak servis yapın

Püf Noktaları:

  • Patatesleri çok ince doğramak çıtırlık sağlar
  • Tereyağının yanmaması için orta ateş kullanın
  • Patatesleri fazla karıştırmamak dağılmalarını önler
  • Dilerseniz pişirme sonunda rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;